An Interview With Aditya Patel|Winner Of The Final Race Of 2015 Audi R8 LMS Cup

0
157

We at Automobilians.com interviewed Aditya Patel, an Indian racer who grabbed the first place in the final race of 2015 Audi R8 LMS Cup Championship at Shanghai in China. He finished 4th in the overall championship.

Audi R8 LMS Cup Shanghai

To start with – what’s Audi R8 LMS Cup?

The Audi R8 LMS Cup is a one-make-sports-car-racing championship series constructed by Audi for the Asian countries. It’s first championship took place in the year 2012 and Marchy Lee from Hong Kong had won that championship. This Audi R8 LMS Cup’s cars are based on Audi R8 LMS GT3 cars. Tyres to these sports cars are supplied by Michelin for this cup.

Audi R8 LMS Cup Shanghai

The Interview – Questions (Automobilians.com) & Answers (Aditya Patel):

  1. How did you develop interest in car racing and how did you kick start your racing career?
    Ans. Well, when I was young, I used to watch my father race but once I got into a go-Kart myself, there was no turning around. I just loved it and still love every minute.
  2. How did you manage racing and academics together?
    Ans. Let’s just say I was better at one than the other. My teachers were very supportive and ensured I performed to the best of my ability and in the end, it paid off!
  3. Did you ever have had any kind of fear while on being on the track? How do you overcome the same fear?
    Ans. There’s fear and there’s adrenaline too. I have always felt safe in a race car. Yes, I am aware of the dangers but I guess, the need and love for the sport is greater than fear.
  4. Driving a kart on a track years ago and driving an Audi R8 LMS GT3 on a track today, what is the feeling? Any unforgettable experience in the last 15 years?
    Ans. Every bit has been memorable and enjoyable. No matter what Car or Kart I am in, I like to find the best and fastest way to drive it.
  5. Which is your all time favorite race car and race track?
    Ans. Audi R8 LMS GT3 for sure. And the Nurburgring Nordschleife.
  6. Which car do you own now? How is the experience driving in city areas?
    Ans. I don’t really own a car. I drive my father’s car. Frankly, I dont mind the traffic. A little bit of music and I’m fine.
  7. Other than racing do you have any other interests? What are they?
    Ans. Cycling and cooking. That’s pretty much it.
  8. What message would you like to give to the young enthusiasts and budding racers?
    Ans. A lot of people talk to me about hot they want to race and be in formula one. Many think its a place to make money. Frankly, it’s a sport that you will only succeed at it you genuinely like it. There’s more to it than driving fast. So, if you love it do it!

So, that’s it! It was good to have a small conversation with Aditya Patel. We feel proud to know that Aditya Patel is an Indian and he is making India proud. It’s his passion and love towards this motorsport that makes him what he is.

We wish him all the best for his future by adding feathers to his crown in all his future races.

Audi R8 LMS Cup Shanghai